Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto do słodkiego lub pikantnego nadzienia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę,wbić całe 2 jaja,2 łyżki śmietany i rozpuszczone drożdże w dwóch łyżkach cukru.Dodać pół łyżeczki soli do smaku.Miękkie masło pokroić i dodać do składników.
Ciasto wyrobić i rozwałkować na taką grubość- w zależności co będziemy robić.
Ja robiłam rogaliki z dżemem truskawkowym ,makowiec zawijany a także wykrawałam kieliszkiem małe ciasteczka z posypką słonego łuskanego słonecznika.Świetne są również sakiewki z gruszką z kompotu.Oczywiście ciasto po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem.