Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słone i kruche paluszki idealnie pasują do barszczyku czerwonego lub po prosyu do pochrupania. U mnie w domu bardzo szybko znikają ze stołu :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Masło lub margarynę posiekać z mąką, dodać 3 jaja i 2 żółtka, mleko, sól.
Szybko zarobić ciasto tylko do sklejenia się składników. odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować prostokąty posmarować białkiemi startm serem wymieszanym z kminkiem.
Z prostokątów kroić nożem paski szrokości 2 cm i układac na brytfance posmarowanej tłuszczem. Piec na jasno złoty kolor.