Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wigilii pozostało już nie wiele czasu więc czas na paszteciki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14623
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4511
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 548
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14623
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4511
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 548
Składniki
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić do lodówki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. 2 jajka ugotować na twardo.
Pieczarki i cebulę dusić razem około 10 minut na maśle. Zdjąć z ognia i wystudzić. Jajka wystudzić, obrać i drobno posiekać.
W misce połączyć ze sobą pieczarki i ugotowane jajka, dodać pokrojoną natkę pietruszki i 1 surowe jajko. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na placek około 3 mm. Wykrawać koła ( ja wykrawam dużym kubkiem) o średnicy około 10 cm. Na środek nałożyć farsz, a następnie zawinąć do środka jeden bok, posmarować go roztrzepanym jakiem i dokleić drugi bok. Lekko docisnąć.
Paszteciki ułożyć na blaszce wysypanej mąką, posmarować jajkiem po wierzchu. Piec w temp 180 stopni ok 25-30 minut, aż paszteciki nabiorą złotego koloru.