Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na przekąskę – smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Farsz jest dość pikantny – ale taki lubię :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Składniki
Cytrynę parzymy, osuszamy, na tarce o drobnych oczkach ścieramy skórkę, a z połówki wyciskamy sok. Mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli, siekamy z zimnym masłem. Dodajemy jajko, sok z cytryny, startą skórkę i szybko zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Fetę mieszamy z ostrym sosem paprykowym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ucieramy na gładką masę. Kruche ciasto rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty. Na środek każdego nakładamy nadzienie, składamy w trójkąty i zlepiamy brzegi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Roztrzepujemy jajko i smarujemy pierożki. Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.