Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki z marmoladą.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15163
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15163
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem z dodatkiem cukru. Cukier najlepiej jak jest ten drobniejszy lepiej się rozpuszcza w cieście kruchym. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy. Nie zagniatamy długo aby zbytnio nie ogrzać masła. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na trzy części, wałkujemy na grubość 5 mm w kształcie koła. Dzielimy na 8 równych trójkątów (jeżeli chcemy mniejsze robimy więcej trójkątów). Na każdy trójkąt kładziemy niewielką ilość marmolady i zwijamy (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.