Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki z marmoladą.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 82
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 114
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 59
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 82
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 114
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem z dodatkiem cukru. Cukier najlepiej jak jest ten drobniejszy lepiej się rozpuszcza w cieście kruchym. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy. Nie zagniatamy długo aby zbytnio nie ogrzać masła. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na trzy części, wałkujemy na grubość 5 mm w kształcie koła. Dzielimy na 8 równych trójkątów (jeżeli chcemy mniejsze robimy więcej trójkątów). Na każdy trójkąt kładziemy niewielką ilość marmolady i zwijamy (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.