Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami to świetna przystawka. Podajemy z ulubionym sosem.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93853
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2710
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1628
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2301
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93853
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2710
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1628
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2301
Składniki
Ciasto; Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Farsz; Cebulę obieramy i wraz z papryką kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy mięso i warzywa chwilkę podsmażamy. Dodajemy sos i smażymy około 5 minut. Studzimy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10x10. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)