Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami to świetna przystawka. Podajemy z ulubionym sosem.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 12
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 12
Składniki
Ciasto; Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Farsz; Cebulę obieramy i wraz z papryką kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy mięso i warzywa chwilkę podsmażamy. Dodajemy sos i smażymy około 5 minut. Studzimy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10x10. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)