Do góry

Przekąski Przepis na:

Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami

Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 2244

Dodano:

Odsłon: 194

Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami to świetna przystawka. Podajemy z ulubionym sosem.

Składniki

  • Ciasto;
  • 250 g mąki,
  • 100 g masła,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 25 g drożdży świeżych,
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany,
  • 2 jajka.
  • Farsz;
  • 250 g mięsa mielonego z indyka,
  • 1 cebula,
  • pół papryki czerwonej,
  • 150 g sosu Pomidorowego.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami

Przygotowanie

  1. Ciasto;
    Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

    Farsz;

    Cebulę obieramy i wraz z papryką kroimy w kosteczkę.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wrzucamy mięso i warzywa chwilkę podsmażamy.
    Dodajemy sos i smażymy około 5 minut. Studzimy.

    Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10x10.
    Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki.
    Wykładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
    Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń