Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami to świetna przystawka. Podajemy z ulubionym sosem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Składniki
Ciasto; Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Farsz; Cebulę obieramy i wraz z papryką kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy mięso i warzywa chwilkę podsmażamy. Dodajemy sos i smażymy około 5 minut. Studzimy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10x10. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)