Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bliskowschodnie smakołyki a dla mnie danie- wyzwanie, okazało się o wiele prostsze w wykonaniu.
malakser
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19310
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1054
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 771
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19310
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1054
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 771
Składniki
Ciasto: Kaszę bulgur zalewa się ciepłą wodą i zostawia na 30 minut. Odsączoną kaszę daje się malaksera, z posiekaną cebulą, przyprawami i mięsem mielonym. Wyrabiać do uzyskania ciastowatej masy, którą można formować. Farsz: Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, dodaje się mięso mielone i przyprawy. Formowanie: Na zdjęciu zrobiłam błąd, rozpłaszczałam porcje ciasta a powinnam uformować z niego głębokie miseczki i tam wkładać farsz. Farsz się zalepia, formuje się jakby cepeliny, stożkowate z obu stron. Kubaby smaży się w głębokim tłuszczu do zrumienienia.
Tak wyglądają kupne kubaby.
Smacznego :)