Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza sous vide - jeszcze smaczniejsza
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3951
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3951
Składniki
Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości.
Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Na kukurydzę kładziemy dużą łyżkę masła i ząbek rozciśniętego czosnku. Zamykamy próżniowo.
Wkładamy do naczynia w którym będziemy parzyć kukurydzę metodą sous vide. Dobrze jest ją obciążyć, aby nie wypływała podczas parzenia. Parzymy w wodzie o temp. 85 stopni 1,5h. Wyjmujemy po tym czasie, solimy i jemy na ciepło. Można też po ochłodzeniu przechowywać w lodówce 2-3 dni i następnie podgrzać chwilę przed konsumpcją.