Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza sous vide - jeszcze smaczniejsza
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5878
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 329
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5878
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 329
Składniki
Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości.
Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Na kukurydzę kładziemy dużą łyżkę masła i ząbek rozciśniętego czosnku. Zamykamy próżniowo.
Wkładamy do naczynia w którym będziemy parzyć kukurydzę metodą sous vide. Dobrze jest ją obciążyć, aby nie wypływała podczas parzenia. Parzymy w wodzie o temp. 85 stopni 1,5h. Wyjmujemy po tym czasie, solimy i jemy na ciepło. Można też po ochłodzeniu przechowywać w lodówce 2-3 dni i następnie podgrzać chwilę przed konsumpcją.