Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza sous vide - jeszcze smaczniejsza
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1624
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1399
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1507
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1624
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1399
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1507
Składniki
Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości.
Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Na kukurydzę kładziemy dużą łyżkę masła i ząbek rozciśniętego czosnku. Zamykamy próżniowo.
Wkładamy do naczynia w którym będziemy parzyć kukurydzę metodą sous vide. Dobrze jest ją obciążyć, aby nie wypływała podczas parzenia. Parzymy w wodzie o temp. 85 stopni 1,5h. Wyjmujemy po tym czasie, solimy i jemy na ciepło. Można też po ochłodzeniu przechowywać w lodówce 2-3 dni i następnie podgrzać chwilę przed konsumpcją.