Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na stół wigilijny, ale nie tylko.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3752
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 930
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 560
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3752
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 930
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 560
Składniki
Grzyby namoczyłem na noc, następnego dnia ugotowałem. Kapustę pokroiłem, zalałem wywarem z grzybów, dodałem przyprawy, skórkę z cytryny, wymieszałem. Gotowałem około 30 minut. Cebulę posiekałem, zeszkliłem na oleju z pokrojonymi grzybami. Kapustę odparowałem, wyjąłem ziele angielskie, liście laurowe, dodałem jałowiec. Włożyłem grzyby z cebulą, dodałem posiekane orzechy, jajka na twardo. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Tak przygotowany farsz ułożyłem na rozmrożonym cieście, skleiłem brzegi. Z resztek ciasta wyciąłem dekoracje i ozdobiłem wierzch ciasta. Posmarowałem roztrzepanym jajkiem, włożyłem do żaroodpornej formy natłuszczonej i posypanej mąką. Zapiekałem ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.