Do góry

Przekąski Przepis na:

Kuleczki w Barbecue

Kuleczki w Barbecue

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 3116

Pyszna przekąska na imprezy, mięsne kuleczki owinięte boczkiem, polane sosem Barbecue.

Składniki

  • na 16 kulki
  • ½ kg mięsa mielonego
  • ¼ szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki suszonego majeranku
  • ½ łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 18 plasterków boczku
  • ¼ szklanki sosu barbecue
  • ½ papryki czerwonej
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski.

  2. 2. Wbijamy jajko.

  3. 3. Solimy.

  4. 4. Przyprawiamy majerankiem oraz papryką.

  5. 5. Dodajemy bułkę tarta.

  6. 6. Paprykę drobniutko kroimy i dodajemy do mięsa.

  7. 7. Wszystkie składniki razem mieszamy.

  8. 8. Wyłóż foremkę od jajek bekonem, zachodząc na siebie, aby całkowicie przykryć tacę.

  9. 9. Naciśnij boczek w dół do każdego otworu dwoma palcami.

  10. 10.Nałóż w każdy otwór mięso.

  11. 11. Zwiń brzeg boczku, przykrywając kuleczki mięsne, docisnąć .

  12. 12. Włóż tacę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przewracając ostrożnie wyjmij tacę

  13. 13.Piecz przez 20 minut lub do momentu kiedy bekon zbrązowieje.

  14. 14. Posmarować klopsiki sosem barbecue i piec przez 10 minut.

  15. 15. Oddzielamy kuleczki nożem

  16. 16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego To BBC już mi sezon grillowy przypomina i nie mogę doczekać się wiosny i lata ;)
Pyszny pomysł wart zrobienia na świeżym powietrzu. Do tego jeszcze jakaś sałatka z fajnym dresingiem i można się rozkoszować. Aha, jakiś browarek to tego byłby wskazany ;p

6+ :)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń