Przekąski Przepis na:
Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9184
Dodano: 28.03.2017
Odsłon: 1471
Składniki
- Mięsne kuleczki:
- 500g mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula dymka
- 15 listków świeżej mięty
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ...
- Sos tzatziki:
- 250ml jogurtu greckiego
- 1 ogórek świeży
- 2 łyżeczki przyprawy tzatziki
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Cebulę i miętę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wraz z mięsem mielonym i przyprawami zagniatamy na gładką masę. Formujemy malutkie kuleczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
-
Przygotowujemy sos: ogórka ścieramy na małych oczkach tarki, dodajemy jogurt grecki, przyprawę tzatziki. Podajemy z mięsnym kuleczkami.
Komentarze do przepisu (0)