Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki przysmak rybny w postaci kulek możemy przygotować z różnych ryb ja tym razem z leszcza, którego dostałam w prezencie od znajomych. Kulki bardzo smaczne . W zalewie octowej smakują wybornie są smakowitą przekąską na spotkaniach rodzinnych, świętach, różnych przyjęciach okolicznościowych itp.
maszynka do mielenia, nóż, miska, naczynie do panierowania, patelnia, łyżka,
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 243
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 22
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 284
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 243
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 22
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 284
Składniki
Rybę po dokładnym oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu zemleć w maszynce razem z obraną cebulą i namoczoną odciśniętą bułką. Dodać przyprawy i wymieszać. Z masy formować kulki , obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. Zalewa; Wodę razem z cebulą pokrojoną w piórka, zielem angielskim , liściem laurowym oraz solą i cukrem zagotować, gotować około 8 minut po czym wyłączyć dodać ocet wymieszać. Przestudzić. Przestudzoną zalewą zalać kulki rybne. Odstawić w chłodne miejsce i po dwóch dniach można już zajadać. Smacznego