Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki przysmak rybny w postaci kulek możemy przygotować z różnych ryb ja tym razem z leszcza, którego dostałam w prezencie od znajomych. Kulki bardzo smaczne . W zalewie octowej smakują wybornie są smakowitą przekąską na spotkaniach rodzinnych, świętach, różnych przyjęciach okolicznościowych itp.
maszynka do mielenia, nóż, miska, naczynie do panierowania, patelnia, łyżka,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 721
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 721
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Rybę po dokładnym oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu zemleć w maszynce razem z obraną cebulą i namoczoną odciśniętą bułką. Dodać przyprawy i wymieszać. Z masy formować kulki , obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. Zalewa; Wodę razem z cebulą pokrojoną w piórka, zielem angielskim , liściem laurowym oraz solą i cukrem zagotować, gotować około 8 minut po czym wyłączyć dodać ocet wymieszać. Przestudzić. Przestudzoną zalewą zalać kulki rybne. Odstawić w chłodne miejsce i po dwóch dniach można już zajadać. Smacznego