Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną przekąskę, kurczaka w cieście francuskim.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13507
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1544
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6126
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13507
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1544
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6126
Składniki
Kurczaka pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle, gdy już będzie zeszklona dodać pieczarki. Po wystudzeniu kurczaka i pieczarek wymieszać razem z kukurydza w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy już przygotujemy farsz, rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim farsz przez całą długość ciasta. Następnie delikatnie zwijamy roladę i wkładamy na ok. 20 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik na ok. 200 stopni. Po schłodzeniu smarujemy roztrzepanym jajkiem i odcinamy małe kawałeczki. Pieczemy aż ciasto się zarumieni.