Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną przekąskę, kurczaka w cieście francuskim.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kurczaka pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle, gdy już będzie zeszklona dodać pieczarki. Po wystudzeniu kurczaka i pieczarek wymieszać razem z kukurydza w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy już przygotujemy farsz, rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim farsz przez całą długość ciasta. Następnie delikatnie zwijamy roladę i wkładamy na ok. 20 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik na ok. 200 stopni. Po schłodzeniu smarujemy roztrzepanym jajkiem i odcinamy małe kawałeczki. Pieczemy aż ciasto się zarumieni.