Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 1946

Dodano:

Odsłon: 8917

Przepis na smaczną przekąskę, kurczaka w cieście francuskim.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula szalotka
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka masła
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 opakowania ciasta francuskiego w rulonie
  • 1 jajko
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Cebulkę pokroić i zeszklić na maśle, gdy już będzie zeszklona dodać pieczarki. Po wystudzeniu kurczaka i pieczarek wymieszać razem z kukurydza w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy już przygotujemy farsz, rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim farsz przez całą długość ciasta. Następnie delikatnie zwijamy roladę i wkładamy na ok. 20 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik na ok. 200 stopni. Po schłodzeniu smarujemy roztrzepanym jajkiem i odcinamy małe kawałeczki. Pieczemy  aż ciasto się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń