Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne udka z kurczaka w sosie pomidorowym
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2488
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 91
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2488
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 91
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w płatki (można tez go rozdusić). W głebokiej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy udka z kurczaka,chwilę obsmażamy z kazdej strony a następnie polewamy białym winem i dodajemy wszystkie przyprawy, orzeszki i pomidory. Dusimy ok 40 minut. 5 minut przed końcem dodajemy oliwki. Udka w takiej postaci mozna podawac z ziemniakami opiekanymi i surówką.