Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
1 Kurczaka podziel na kawałki, rozłóż w 4 niedużych żaroodpornych kokilkach. Przykryj pokrojonymi figami i morelami, posyp migdałami. Dopraw do smaku, skrop podgrzanym bulionem. 2 Płaty ciasta rozmroź, posmaruj stopionym masłem. Jabłka obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki i ułóż na cieście. Rogi zbierz, formując zgrabne sakiewki. Ułóż na blasze obok kokilek z kurczakiem, całość piecz 25 minut w temp. 210 st.