Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1074
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 585
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 248
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1074
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 585
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 248
Składniki
Kurczaki pokrój na ćwiartki, opłucz. Ułóż w formie żaroodpornej. Polej stopionym masłem. Posyp cukrem, solą i pieprzem. Piecz 45 minut w temp. 180°C. 2 Przygotuj sos: masło zasmaż z mąką. Rozprowadź winem i wywarem z kurczaka. Mieszając gotuj na małym ogniu tak długo, aż sos odparuje do połowy objętości. Następnie dolej śmietankę, wymieszaj zagotuj. Włóż winogrona. Sos dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Kurczaka przełóż na półmisek. Polej sosem. Podawaj z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami.