Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Kurczaki pokrój na ćwiartki, opłucz. Ułóż w formie żaroodpornej. Polej stopionym masłem. Posyp cukrem, solą i pieprzem. Piecz 45 minut w temp. 180°C. 2 Przygotuj sos: masło zasmaż z mąką. Rozprowadź winem i wywarem z kurczaka. Mieszając gotuj na małym ogniu tak długo, aż sos odparuje do połowy objętości. Następnie dolej śmietankę, wymieszaj zagotuj. Włóż winogrona. Sos dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Kurczaka przełóż na półmisek. Polej sosem. Podawaj z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami.