Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Szpinak umyć, odzielić liście, wypłukać i posiekać. Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, oprószyć łyżką mąki, podsmażyć. Włożyć szpinak i bazylię, wlać kilka łyżek mleka, przyprawić. Dusić około 5 minut. Wlać roztrzepane jajka. Smażyć, aż się zetną. Do formy posmarowanej masłem kłaść kolejno płaty lasagne i szpinaku. Polać sosem pomidorowym, posypać startym serem. Zapiekać 30 - 40 minut, aż makaron będzie miękki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 01 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ten przepis to jakaś bzdura. Przecież lasagne przygotowane wg przepisu wcale nie będzie wyglądało jak na zdjęciu. Co to są te białe warstwy między warstwami szpinaku? :/0 Kto głosował? | Odpowiedz

szlachcianka 19 marca 2009Zgłoś do usunięcia
A jak zrobic sos pomidorowy??2 Kto głosował? | Odpowiedz

szlachcianka 19 marca 2009Zgłoś do usunięcia
A jak zrobić sos pomidorowy ????0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Nie ma tu zbyt wielu ocen na temat pizzy ale jakieÅ0 Kto głosował? | Odpowiedz