Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 945
Dodano: 14.11.2010
Odsłon: 4175
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
na głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną ceulę, dodać surowe ziemniaki pokrojone w kosteczkę, zalać i 1 szkl. wody. Poddusić do uzyskania ziemniaków półtwardych. Przełożyć do większego garnka, wrzucić do tego pokrojoną w kosteczkę dynię, przyprawy i zalać wodą. Wszystko dusić do miękkości i dodawać w miarę potrzeby wodę i przyprawy. smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kokalala 17 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Rekinie64, jak bedziesz mieć problemy typu "coś mi stanęło na żołądku", to możesz druknąć zdjęcie lecza, powinno pomóc...7 Kto głosował? | Odpowiedz

kokalala 17 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Na przyprawach do leczo nie oszczędzam. Poza tym nie liczy się wygląd tylko smak :-)))). Nikogo zresztą do jedzenia sie nie przymusza...7 Kto głosował? | Odpowiedz

carnival 17 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
To prawda, nie wygląda apetycznie. Poza tym... wydaje mi się, że to musi być strasznie mdłe. Nie ukrywajmy, że dynia sama w sobie jest mdła i żeby była pyszna wymaga intensywnie smakujących dodatków, a nie ziemniaków. Może jakby dodać do tego dania sera pleśniowego to smakowałoby lepiej?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
ale bebły ,feeeeeee !0 Kto głosował? | Odpowiedz