Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na domową imprezę, bardzo pożywna i efektowna przekąska. Można przygotować ją wcześniej, a gdy goście już przyjdą wystarczy zapiec w piekarniku :)
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 16
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 402
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 147
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 16
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 373
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 402
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 147
Składniki
Obie cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Paprykę umyć, wykroić gniazdo i pokroić w kostkę.
Pokrojoną paprykę dorzucić na patelnie i chwilę podsmażyć.
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wrzucić na patelnie i smażyć, aż mięso się zetnie.
Dodać pomidory z puszki razem z zalewą. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią i oregano. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na mniej więcej równe kwadraty (wielkość w zależności jakie duże chcemy sakiewki, ja wolę mniejsze), na środek nałożyć farsz mięsno-warzywny, "rogi" kwadratu połączyć ze sobą, tworząc łódeczki (jak na zdjęciu).
Gotowe łódeczki zapiekać w rozgrzanym piekarniku do temp. 180-190 stopni przez ok. 20 min, aż ciasto się zarumieni. Pod koniec pieczenia posypać mozzarellą i poczekać aż ser się rozpuści.
Gotowe danie posypać posiekaną świeżą bazylią. Smacznego !!!