Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja przekąski na gorące dni. Cykoria w towarzystwie sałatki pomidorowo-mandarynkowej jest niezwykle orzeźwiająca. Wszystkie składniki są dobrodziejstwem dla naszego zdrowia, a dodatkowo jest to całkiem smaczne połączenie. ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Odciąć głąb cykorii. Wierzchnie liście wyrzucić, pozostałe umyć i wysuszyć. Na tacce rozłożyć sałatę a na niej liście cykorii. Skropić je sokiem z cytryny.
Mandarynki obrać ze skórki oraz z albedo (biała skórka), podzielić na cząstki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Oliwki wyjąć ze słoiczka. Wszystko pokroić na kawałeczki. Wymieszać wraz z przyprawami oraz olejem.
Farsz poukładać na każdym listku cykorii. Danie najlepiej przygotować tuż przed podaniem ze względu na wypuszczanie soków z pomidorów oraz mandarynek. Smacznego! :)