Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zapiekane łódeczki ziemniaczane otulone aromatycznymi przyprawami. Tak przygotowane ziemniaczki są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5632
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8868
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7876
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5408
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5632
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8868
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7876
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5408
Składniki
Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki i lekko je podgotowujemy (około 10 - 12 minut). Następnie podgotowane i ostudzone ćwiartki ziemniaków skrapiamy olejem rzepakowym i oprószamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne oraz mielonym kminkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy dokładnie otulały każdą łódeczkę. Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 - 20 minut. Gotowe łódeczki świetnie komponują się z sosem czosnkowym. Życzę smacznego! :)