Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zapiekane łódeczki ziemniaczane otulone aromatycznymi przyprawami. Tak przygotowane ziemniaczki są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336577
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3362
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422434
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2367
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336577
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3362
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422434
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2367
Składniki
Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki i lekko je podgotowujemy (około 10 - 12 minut). Następnie podgotowane i ostudzone ćwiartki ziemniaków skrapiamy olejem rzepakowym i oprószamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne oraz mielonym kminkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy dokładnie otulały każdą łódeczkę. Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 - 20 minut. Gotowe łódeczki świetnie komponują się z sosem czosnkowym. Życzę smacznego! :)