Do góry

Przekąski Przepis na:

Łopatka marynowana w chilli

Łopatka marynowana w chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2682

Dodano:

Odsłon: 2705

Kolejna propozycja na pyszną domową wędlinę.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • Marynata:
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżek słodko-pikantnego sosu chilli
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oliwy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myję, osuszam i wykrawam białe włókna.
    Składniki marynaty dokładnie mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, zalewam marynatą, dokładnie związuje i wstawiam do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu obracając mięso w marynacie. Piekarnik nagrzewam do 180°-200°C i pikę mięso około godziny. Upieczone odstawiam by odpoczęło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń