Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe rozpływające się w ustach miękkie mięsko w aromatycznym sosie własnym ... pyszne na ciepło i jako zamiennik wędliny na zimno z pieczywem !!!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242729
Składniki
łopatkę kroimy na ok 3cm plastry i rozbijamy na 1cm kawałki tłuczkiem, obsypujemy solą i pieprzem następnie na patelni obsmażamy na złoty rumiany kolor na oleju. UWAGA: wszystko co się wysmaży z mięsa zostawiamy !!!
W obszernym rondlu na maśle rumienimy poszatkowaną dowolnie cebulę, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku i wszystkie przyprawy chwilę smażymy po czym układamy mięsko i zalewamy całość szklanką wody i wlewamy to co wysmażyło się na patelni przykrywamy i dusimy mieszając od czasu do czasu na małym ogniu ok 30min ( cebula i czosnek mają się praktycznie rozpaść i zrobi się z nich sos) można dolewać odrobinę wody jeśli za szybko nam odparuje.
Można na koniec podbić łyżką śmietany ale osobiście wolę taki klarowny sos, dla mnie najlepsza jest do tego ciemna kasza ale oczywiście można podawać dowolnie ryż ziemniaki pieczywo...mięsko jest pyszne również na zimno w bułce lub kanapce z chrzanikiem lub musztardą ;)