Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
1Makaron wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź na sicie, dobrze osącz. 2Makaron dokładnie wymieszaj z pesto ze słoiczka. Dopraw kilkoma kropelkami soku z cytryny. Przełóż na duży, ogrzany półmisek. 3Pomidory sparz, usuń skórkę. Obrane pokrój na ćwiartki usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w drobną kosteczkę. Posyp nim makaron na półmisku. Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast pomidorów miąższowych możesz użyć pomidorków koktajlowych. Porzed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. 4Jeśli nie lubisz intensywnego smaku pesto bazyliowego, polecamy twej uwadze pesto sycylijskie robione z pomidorów suszonych w słońcu. Makaron z takim pesto przed podaniem posyp czyrnymi oliwkami lub kaparami.