Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 653
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1378
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458400
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 653
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1378
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458400
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1647
Składniki
1Makaron wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź na sicie, dobrze osącz. 2Makaron dokładnie wymieszaj z pesto ze słoiczka. Dopraw kilkoma kropelkami soku z cytryny. Przełóż na duży, ogrzany półmisek. 3Pomidory sparz, usuń skórkę. Obrane pokrój na ćwiartki usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w drobną kosteczkę. Posyp nim makaron na półmisku. Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast pomidorów miąższowych możesz użyć pomidorków koktajlowych. Porzed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. 4Jeśli nie lubisz intensywnego smaku pesto bazyliowego, polecamy twej uwadze pesto sycylijskie robione z pomidorów suszonych w słońcu. Makaron z takim pesto przed podaniem posyp czyrnymi oliwkami lub kaparami.