Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ale wykwintne danie :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 744
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 407
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 744
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Do rondelka wlać śmietankę, dodać masło, podgrzać. Dodać pokruszony ser lazur. Ciągle mieszając gotować, aż ser się rozpuści i nabierze aksamitnej konsystencji. Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem i gałką muszkatałową, ewentualnie solą (ale należy uważać, gdyż ser jest słony). Dodać większą część orzechów.
Odcedzić makaron - nie przelewać. Makaron można wrzucić do sosu i wymieszać albo nakładać do miseczek i polać sosem. Po wierzchu posypać resztą pokruszonego sera i orzechami, przybrać natką pietruszki.