Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ale wykwintne danie :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 858
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 511
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 858
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 511
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Do rondelka wlać śmietankę, dodać masło, podgrzać. Dodać pokruszony ser lazur. Ciągle mieszając gotować, aż ser się rozpuści i nabierze aksamitnej konsystencji. Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem i gałką muszkatałową, ewentualnie solą (ale należy uważać, gdyż ser jest słony). Dodać większą część orzechów.
Odcedzić makaron - nie przelewać. Makaron można wrzucić do sosu i wymieszać albo nakładać do miseczek i polać sosem. Po wierzchu posypać resztą pokruszonego sera i orzechami, przybrać natką pietruszki.