Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ale wykwintne danie :)
Ta propozycja jest raczej pomyslem na halloween niz przepisem, ale mimo wszys...
Odsłon: 28528
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3765
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 232
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 300
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3765
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 232
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 300
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Do rondelka wlać śmietankę, dodać masło, podgrzać. Dodać pokruszony ser lazur. Ciągle mieszając gotować, aż ser się rozpuści i nabierze aksamitnej konsystencji. Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem i gałką muszkatałową, ewentualnie solą (ale należy uważać, gdyż ser jest słony). Dodać większą część orzechów.
Odcedzić makaron - nie przelewać. Makaron można wrzucić do sosu i wymieszać albo nakładać do miseczek i polać sosem. Po wierzchu posypać resztą pokruszonego sera i orzechami, przybrać natką pietruszki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12591
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6181