Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne chlebki z farszem mięsnym, serowym w wersji syryjskiej.
patelnia
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Rozciera się drożdże z odrobiną wody a potem dodaje się resztę składników i wyrabia się elastyczne ciasto. Kawałki ciasta formuje się w placek i wałkuje na cieniusieńkie chlebki.
Przygotowuje się je na rozgrzanej suchej patelni, do zrumienienia z obu stron. Można też kupić gotowe. Do wersji z kurczakiem użyłam gotowych tortilli, ale one mają za dużo tłuszczu i za szybko się rumienią.
Farsz z kurczakiem, nie jest to "kanoniczna wersja" tylko moja. posiekany kurczak i dodatki.
Farsz cienko rozsmarowuje się na chlebkach i smaży na suchej patelni z obu stron- mięso szybko się zetnie, więcej nie trzeba.
Farsz serowy.
Farsz z mięsem mielonym.
Farsz rozsmarowuje się cienko.
I smaży na suchej patelni. Można zajrzeć do środka, mięso ma być ścięte. dosłownie parę minut z każdej strony.
Z piersią.
Z serem i z mięsem mielonym. Smacznego :)