Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka po mazursku, to pyszny dodatek do obiadu. Może też być samodzielnym daniem np. na kolację.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8458
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2962
Polecam.
Odsłon: 1707
Polecam.
Odsłon: 494
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8458
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2962
Polecam.
Odsłon: 1707
Polecam.
Odsłon: 494
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę przełożyć do garnka. Nalać szklankę wrzątku i gotować do chwili aż marchewka będzie półmiękka. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i nalać szklankę przegotowanego, gorącego mleka. Gotować do miękkości warzyw. Pomieszać od czasu do czasu. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Usmażyć i przełożyć do garnka. Jeszcze chwilę gotować. Dodać pieprz biały mielony, gałkę muszkatołową, sól do smaku. Przełożyć na półmisek i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.