Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka po mazursku, to pyszny dodatek do obiadu. Może też być samodzielnym daniem np. na kolację.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 141
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 720
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8700
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3029
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 141
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 720
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8700
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3029
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę przełożyć do garnka. Nalać szklankę wrzątku i gotować do chwili aż marchewka będzie półmiękka. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i nalać szklankę przegotowanego, gorącego mleka. Gotować do miękkości warzyw. Pomieszać od czasu do czasu. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Usmażyć i przełożyć do garnka. Jeszcze chwilę gotować. Dodać pieprz biały mielony, gałkę muszkatołową, sól do smaku. Przełożyć na półmisek i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.