Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka po mazursku, to pyszny dodatek do obiadu. Może też być samodzielnym daniem np. na kolację.
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2364
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2364
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę przełożyć do garnka. Nalać szklankę wrzątku i gotować do chwili aż marchewka będzie półmiękka. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i nalać szklankę przegotowanego, gorącego mleka. Gotować do miękkości warzyw. Pomieszać od czasu do czasu. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Usmażyć i przełożyć do garnka. Jeszcze chwilę gotować. Dodać pieprz biały mielony, gałkę muszkatołową, sól do smaku. Przełożyć na półmisek i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.