Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka po mazursku, to pyszny dodatek do obiadu. Może też być samodzielnym daniem np. na kolację.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 258
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 757
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22062
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 258
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 757
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22062
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę przełożyć do garnka. Nalać szklankę wrzątku i gotować do chwili aż marchewka będzie półmiękka. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i nalać szklankę przegotowanego, gorącego mleka. Gotować do miękkości warzyw. Pomieszać od czasu do czasu. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Usmażyć i przełożyć do garnka. Jeszcze chwilę gotować. Dodać pieprz biały mielony, gałkę muszkatołową, sól do smaku. Przełożyć na półmisek i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.