Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z nimi na bakier. Dodatkowo są na maksa słodkie, a nie ma w nich grama dodanego cukru! Musisz je spróbować:)
patelnia, łopatka
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 495
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 416
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1509
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5803
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 495
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 416
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1509
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5803
Składniki
Obrane marchewki zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Banana rozgnieść dokładnie widelcem i dodać do marchewek. Dodać pozostałe składniki (oprócz oleju), dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta masa.
Patelnię z nieprzywierającym dnem posmarować niewielką ilością oleju i nagrzać. Na rozgrzaną patelnię nakładać ciasto na placuszki (ok. 1 łyżka to 1 placuszek). Smażyć na niewielkim ogniu, gdy na górze pojawią się pęcherzyki przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilkę. Można je podawać zarówno na ciepło jak i zimno, z dodatkami takimi jak owoce, jogurt, mus owocowy, czy solo. Smacznego!:)