Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z nimi na bakier. Dodatkowo są na maksa słodkie, a nie ma w nich grama dodanego cukru! Musisz je spróbować:)
patelnia, łopatka
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10094
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10094
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
Składniki
Obrane marchewki zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Banana rozgnieść dokładnie widelcem i dodać do marchewek. Dodać pozostałe składniki (oprócz oleju), dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta masa.
Patelnię z nieprzywierającym dnem posmarować niewielką ilością oleju i nagrzać. Na rozgrzaną patelnię nakładać ciasto na placuszki (ok. 1 łyżka to 1 placuszek). Smażyć na niewielkim ogniu, gdy na górze pojawią się pęcherzyki przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilkę. Można je podawać zarówno na ciepło jak i zimno, z dodatkami takimi jak owoce, jogurt, mus owocowy, czy solo. Smacznego!:)