Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to koreański sposób kiszenia w ostrej papryce gochugaru. Smak marynowanego ananasa w kimchi to coś zupełnie innego od naszych, polskich kiszonek. Ananas nie jest w tym przepisie kiszony, jest marynowany. Ma niesamowity, ostro – słodki smak.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Wszystkie składniki marynaty razem blendujemy na pastę. Pokrojony w nieforemne kawałki ananas zalewamy przygotowaną pastą i dokładnie mieszamy ręką w gumowej rękawiczce. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie zamarynowany ananas w kimchi jest gotowy dokonsumcji. Uwagi: Marynowany ananas w kimchi jest świetnym dodatkiem do wszelkich mięs, a w szczególności z grilla jak również do przeróżnych wędlin. Pasuje do wszelakich serów. Jeśli ktoś nie próbował ananasa marynowanego w kimchi, będzie to dla niego eksplozją smaków i zrobi ta przekąska na każdym spotkaniu furorę. Do wykonania przepisu jest potrzebna baza z kiszonego kimchi. Z podanych składników otrzymamy ok. 2 litry marynowanego ananasa.