Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka szybko się robi a jeszcze szybciej znikają z talerza.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3512
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3512
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 239
Składniki
Mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia razem wymieszać. Do suchych składników dodajemy pasty waniliowe i masło. Masło siekamy razem z mąką, gdy będzie dobrze posiekane, dodajemy żółtka i kwaśnej śmietany. Dokładnie wyrabiamy, wyrobione ciasto owijamy folia i dajemy do schłodzenia na ok 30 minut. Podczas chłodzenia przestaje się tworzyć gluten, a otrzymane ciasto będzie lepiej trzymać nadany mu kształt i nie będzie się kurczył podczas pieczenia. Schłodzone ciasto dzielimy na mniejsze części i przepuszczamy przez maszynkę (maszynka nie może mieć noży ani sitka). Gotowe ciasteczka pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 10-15 minut.