Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne połączenie smaków :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki). Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor. Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).
Przygotowujemy naczynia. Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie. Smarujemy majonezem według uznania. Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.