Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne połączenie smaków :)
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11241
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 744
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 453
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11241
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 744
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 453
Składniki
Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki). Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor. Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).
Przygotowujemy naczynia. Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie. Smarujemy majonezem według uznania. Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.