Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne połączenie smaków :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki). Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor. Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).
Przygotowujemy naczynia. Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie. Smarujemy majonezem według uznania. Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.