Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne połączenie smaków :)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11741
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39342
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11741
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39342
Składniki
Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki). Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor. Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).
Przygotowujemy naczynia. Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie. Smarujemy majonezem według uznania. Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.