Do góry

Przekąski Przepis na:

Matiesy w sosie śmietanowym

Matiesy w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51242

Dodano:

Odsłon: 2090

Kuchnia bawarska

Składniki

  • 8 filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 2 jabłka (winne)
  • 100 gram korniszonów
  • 300 ml śmietany 12%
  • 150 ml śmietany 30%
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki ziaren zielonego marynowanego pieprzu
  • łyżka tartego chrzanu
  • cukier
  • 2 liście laurowe
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Matiesy w sosie śmietanowym

Przygotowanie

  1. Filety namoczyłem w wodzie na 12 godzin ,od czasu do czasu zmieniałem wodę.
    Cebule pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w kawałki ,korniszony w plasterki.
    Obie śmietany wymieszałem z chrzanem ,sokiem z cytryny i ziarenkami pieprzu.Doprawiłem do smaku cukrem.
    Śledzie osączyłem z wody ,pokroiłem na kawałki (dowolne).
    W słoiku wymieszałem sos ze śledziami ,listkami laurowymi i wstawiłem do lodówki na 3 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 marca 2014 Ile tutaj kalorii, ale za to jakie smaczne, duży kciuk!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 12 marca 2014 Nawet nie podejrzewałem ,że ten śledzik tak będzie wyglądał :P

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń