Do góry

Przekąski Przepis na:

Meksykański bigos z młodej kapusty

Meksykański bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 12854

Dodano:

Odsłon: 1123

Aromatyczny bigos z młodej kapusty. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji się skończysz.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 2 marchewki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka fasolki konserwowej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 200g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka Vegety
  • Szczypta chili
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Meksykański bigos z młodej kapusty

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę drobno szatkujemy, marchewki obieramy, kroimy w plasterki i razem kapustą przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy Vegetę i gotujemy.
    2. Następnie myjemy, obieramy z nasion papryki, kroimy w paseczki a ogórki w pół plasterki i łączymy z kapustą.

  2. 3. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, przesmażamy na rozgrzanym oleju i również przekładamy do kapusty.

  3. 4. Pod koniec gotowania dodajemy kukurydzę, fasolkę, przecier pomidorowy, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos na zgęstnieje.

  4. 5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Dlaczego tylko szczypta chili, hę? ;p Ja bym dodał całą łychę, bo jedzonko i życie musi mieć trochę ostrości ;)
Fajny przepis, no i młoda kapusta, pycha :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń