Do góry

Przekąski Przepis na:

Mielone kotlety.

Mielone kotlety.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1848 Ocena: 29903

Dodano:

Odsłon: 10353

Kotlety mielone podane jako przekąska do chleba.

Składniki

  • wieprzowe mięso mielone 50-60 dag
  • cebula połowa
  • bułka tarta 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • majeranek
  • jajko kurze 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mielone kotlety.

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem i majerankiem, wbijamy jajka i wyrabiamy.

  2. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy w gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.

  3. Usmażone kotlety podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń