Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska z filetów z kury w kształcie lizaków. Zachwyci nie tylko dzieci.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 603
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 26
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 603
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 26
Składniki
Filety z kury,pokroić w paski.Zwijać na desce po kilka pasków i nadziać na patyczek do szaszłyków.Posolić,popieprzyć.
Zanurzać w rozmąconym jajku z mąką.Obtaczać w bułce tartej z pokruszonymi płatkami.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, na złoto.
Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i dopiec z 15 min. w 175*.Podawać do obiadu albo jako przekąska.
Można panierować w samym jajku i bułce tartej.