Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska z filetów z kury w kształcie lizaków. Zachwyci nie tylko dzieci.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Filety z kury,pokroić w paski.Zwijać na desce po kilka pasków i nadziać na patyczek do szaszłyków.Posolić,popieprzyć.
Zanurzać w rozmąconym jajku z mąką.Obtaczać w bułce tartej z pokruszonymi płatkami.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, na złoto.
Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i dopiec z 15 min. w 175*.Podawać do obiadu albo jako przekąska.
Można panierować w samym jajku i bułce tartej.