Do góry

Przekąski Przepis na:

Mięsne lizaki

Mięsne lizaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 7001

Dodano:

Odsłon: 2021

Pyszna przekąska z filetów z kury w kształcie lizaków. Zachwyci nie tylko dzieci.

Składniki

  • -2 filety z kury -przyprawy do kurczaka
  • -sól -jajko -1 łyżka mąki
  • -bułka tarta -płatki kukurydziane
  • DODATKOWO:
  • -patyczki do szaszłyków -olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z kury,pokroić w paski.Zwijać na desce po kilka pasków i nadziać na patyczek do szaszłyków.Posolić,popieprzyć.

  2. Zanurzać w rozmąconym jajku z mąką.Obtaczać w bułce tartej z pokruszonymi płatkami.

  3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, na złoto.

  4. Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.

  5. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i dopiec z 15 min. w 175*.Podawać do obiadu albo jako przekąska.

  6. Można panierować w samym jajku i bułce tartej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elzunia29 01 maja Przepyszne, w oczekiwaniu na upieczenie przeglądam co się dzieje w moim mieście na http://spotcameras.com/pl/ . Na pewno będę starać się gotować częściej w domu, z takimi przepisami to nie problem! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń