Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mini burgery.
W letnim mleku rozpuszczamy drożdże z dodatkiem soli, cukru oraz łyżki mąki. Tak przygotowany rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 20 minut.
Po upływie tego czasu dodajemy mąkę oraz stopione masło. Gdy ciasto jest już wyrobione odstawiamy w ciepłe miejsce na ok godziny lub 30 minut w piekarniku nagrzanym do 50 stopni.
Gdy ciasto nam wyrasta przygotowujemy masę mięsną. Do zmielonego fileta dodajemy słodką paprykę, czosnek granulowany, sól, pieprz oraz ½ roztrzepanego jajka (pozostałe jajko zostawiamy do posmarowania bułeczek). Z przygotowanej i doprawianej masy formujemy kotleciki i grillujemy(jeżeli nie mamy patelni do grillowania możemy usmażyć na patelni lub w piekarniku, ja grillowałam na grillu elektrycznym).
Gdy ciasto będzie już wyrośnięte formujemy bułeczki (tyle samo co kotlecików) smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 20 minut.
Gdy bułeczki już wyrosną pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe bułeczki przecinamy najlepiej nożem piłką i dodajemy ulubione warzywa oraz zgrillowany kotlecik.
W Serbii sa juz pyszne, tutejsze truskawki :) Grzechem byloby ich nie wykorzy...
Odsłon: 2085
Szybki pomysł na Canapes z pomidorem i mozarellą
Odsłon: 325
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 67
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 53
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 105
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 67
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 53
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 105
Składniki
W letnim mleku rozpuszczamy drożdże z dodatkiem soli, cukru oraz łyżki mąki. Tak przygotowany rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 20 minut. Po upływie tego czasu dodajemy mąkę oraz stopione masło. Gdy ciasto jest już wyrobione odstawiamy w ciepłe miejsce na ok godziny lub 30 minut w piekarniku nagrzanym do 50 stopni.
Gdy ciasto nam wyrasta przygotowujemy masę mięsną. Do zmielonego fileta dodajemy słodką paprykę, czosnek granulowany, sól, pieprz oraz ½ roztrzepanego jajka (pozostałe jajko zostawiamy do posmarowania bułeczek). Z przygotowanej i doprawianej masy formujemy kotleciki i grillujemy(jeżeli nie mamy patelni do grillowania możemy usmażyć na patelni lub w piekarniku, ja grillowałam na grillu elektrycznym).
Gdy ciasto będzie już wyrośnięte formujemy bułeczki (tyle samo co kotlecików) smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 20 minut. Gdy bułeczki już wyrosną pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepłe bułeczki przecinamy najlepiej nożem piłką i dodajemy ulubione warzywa oraz zgrillowany kotlecik.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mielony boczek z szynkowaru
Przekąski
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Przekąski
ZAPIEKANE SZPARAGI Z SEREM I SZYNKĄ
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Mielony boczek z szynkowaru
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 44
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka prze...
Odsłon: 101