Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini kanapki na imprezę z dodatkiem serka, ogórka i łososia zrobisz w kilka chwil. Jest to prosta i niesamowicie smaczna przekąska, idealna na różne okazję, świetnie sprawdzi się na każdej domówce czy sylwestrowym stole.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Składniki
Bagietkę kroimy na grubsze kromki około 1-1,5 cm. Umytego i osuszonego ogórka kroimy razem ze skórką w plastry. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Plastry łososia dzielimy na mniejsze kawałki tak aby można je było zawinąć w mały rulonik.
W misce umieszczamy serek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek. Wszystko doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu i dokładnie razem łączymy. Każdą kromkę smarujemy grubą warstwą serka, na wierzchu umieszczamy plaster ogórka i zawinięty w rulon kawałek łososia. Tak przygotowane mini kanapki od razu podajemy.