Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy tak jak rosół ( na małym ogniu). Uzupełniamy wodę w trakcie gotowania.
Gdy mięso będzie miękkie , przecedzamy bulion. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na dnie małych salaterek ( można też użyć innych pojemników ) układamy koperek, groszek, drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną marchewkę z rosołu i drobno pokrojone mięso. Tak przygotowane zalewamy bulionem i odstawiamy do stężenia galaretek. Życzę smacznego :)