Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy tak jak rosół ( na małym ogniu). Uzupełniamy wodę w trakcie gotowania.
Gdy mięso będzie miękkie , przecedzamy bulion. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na dnie małych salaterek ( można też użyć innych pojemników ) układamy koperek, groszek, drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną marchewkę z rosołu i drobno pokrojone mięso. Tak przygotowane zalewamy bulionem i odstawiamy do stężenia galaretek. Życzę smacznego :)