Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
Składniki
podsmażam cebulkę z pieczarkami i czosnkiem(w mojej wersji na ostro także peperoni,z ziarnami!)
do mięsa mielonego dodaje jajko.bułke tartą,przyprawy,musztardę,podrmażoną cebule z pieczarkami(ostudzoną),papryke pokrojoną w drobną kostkę(czerona papryka jako jedyna nie traci wartosci odżywczych przy obróbce termicznej....polecam!!!)
formuję małe kotleciki(smaży je się krótko i papryka pozostaje krucha),smażę na rozgrzanej patelni kilka minut bez dodatkowego panierowania(liczymy kalorie;)).świetne na obiad,przystawkę,także na zimno