Do góry

Przekąski Przepis na:

mozzarella z peperoni,bakłażanem i jarmużem

mozzarella z peperoni,bakłażanem i jarmużem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1432

Dodano:

Odsłon: 326

mozzarella trochę inaczej ,otulona sosem na ciepło z 3 warzyw,podlana oliwą z oliwek- pikantna i aromatyczna rozgrzewająca przekąska ;-)

Składniki

  • mozzarella 2 kule
  • bakłażan kilka plastrów
  • papryka peperoni czerwona 2 szt.
  • jarmuż 1 duża garść
  • cytryna 1 łyżka soku
  • oliwa z oliwek
  • sól młynek
  • pieprz cytrynowy młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
mozzarella z peperoni,bakłażanem i jarmużem

Przygotowanie

  1. bakłażana,jarmuż i papryczkę kroimy na bardzo małe kawałki ( wręcz wyglądające na posiekane )
    na patelni rozgrzewamy na średnim ogniu oliwę,wrzucamy warzywa,dodajemy łyżkę soku z cytryny,sól i pieprz- mieszamy i podsmażamy dość krótko 4,5 min

    mozzarellę kroimy na plastry,polewamy zawartością patelni
    podlewamy oliwą z oliwek

    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń