Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffinki warzywne z ciasta francuskiego

Muffinki warzywne z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 103 Ocena: 1113

Dodano:

Odsłon: 10813

Przekąska typu "przegląd lodówki". Podsmażone warzywa zapiekane w cieście francuskim.

Składniki

  • Papryka czerwona, seler naciowy, cebula, czosnek, por, marchew, szczypior, pomidory, kukurydza, świeże zioła. Opcjonalnie troszk
  • 1 łyżka masła
  • arkusz ciasta francuskiego
  • 3 jajka
  • kawałek sera cheddar ( może być inny ostry)
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Muffinki warzywne z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Warzywa i zioła pokroić

  2. Pokroić w kostkę boczek

  3. W rondlu podsmażyć boczek z dodatkiem masła, dodać cebulę czosnek, marchew, seler , paprykę. Dodajemy stopniowo i smażymy po kilka minut. Dodać pomidory i zioła. Smażymy do odparowania soku.

  4. Roztrzepujemy jajka i mieszamy z startym serem. Zalewamy warzywa.

  5. Arkusz ciasta dzielimy na 12 części i wykładamy do formy na muffinki. Wlewamy warzywa do foremek ( po 2 łyżki), wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor.

  6. Po ostudzeniu wyjmujemy ostrożnie i podajemy na ciepło lub na zimno.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń