Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska typu "przegląd lodówki". Podsmażone warzywa zapiekane w cieście francuskim.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Warzywa i zioła pokroić
Pokroić w kostkę boczek
W rondlu podsmażyć boczek z dodatkiem masła, dodać cebulę czosnek, marchew, seler , paprykę. Dodajemy stopniowo i smażymy po kilka minut. Dodać pomidory i zioła. Smażymy do odparowania soku.
Roztrzepujemy jajka i mieszamy z startym serem. Zalewamy warzywa.
Arkusz ciasta dzielimy na 12 części i wykładamy do formy na muffinki. Wlewamy warzywa do foremek ( po 2 łyżki), wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Po ostudzeniu wyjmujemy ostrożnie i podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!!!