Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska typu "przegląd lodówki". Podsmażone warzywa zapiekane w cieście francuskim.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Składniki
Warzywa i zioła pokroić
Pokroić w kostkę boczek
W rondlu podsmażyć boczek z dodatkiem masła, dodać cebulę czosnek, marchew, seler , paprykę. Dodajemy stopniowo i smażymy po kilka minut. Dodać pomidory i zioła. Smażymy do odparowania soku.
Roztrzepujemy jajka i mieszamy z startym serem. Zalewamy warzywa.
Arkusz ciasta dzielimy na 12 części i wykładamy do formy na muffinki. Wlewamy warzywa do foremek ( po 2 łyżki), wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Po ostudzeniu wyjmujemy ostrożnie i podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!!!