Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska typu "przegląd lodówki". Podsmażone warzywa zapiekane w cieście francuskim.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9705
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9705
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Składniki
Warzywa i zioła pokroić
Pokroić w kostkę boczek
W rondlu podsmażyć boczek z dodatkiem masła, dodać cebulę czosnek, marchew, seler , paprykę. Dodajemy stopniowo i smażymy po kilka minut. Dodać pomidory i zioła. Smażymy do odparowania soku.
Roztrzepujemy jajka i mieszamy z startym serem. Zalewamy warzywa.
Arkusz ciasta dzielimy na 12 części i wykładamy do formy na muffinki. Wlewamy warzywa do foremek ( po 2 łyżki), wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Po ostudzeniu wyjmujemy ostrożnie i podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!!!