Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego zostanie mięso z obiadu, zawsze można go wykorzystać do babeczek w wersji na słono :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 575
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 575
Składniki
Jajo z białkiem wymieszać z kefirem i jogurtem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i przyprawy. Ciasto wymieszać.Dodać odcedzoną kukurydzę i pokrojone w kostkę mięso. Wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek ( u mnie akurat po sam brzeg).
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-25 min. Można podawać np. z sosem pieczarkowym. Smacznego!