Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffinki z kukurydzą i schabem duszonym

Muffinki z kukurydzą i schabem duszonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5447

Dodano:

Odsłon: 125

Gdy z dnia poprzedniego zostanie mięso z obiadu, zawsze można go wykorzystać do babeczek w wersji na słono :)

Składniki

  • mąka 250 g
  • jaja 1 szt
  • białko 1 szt
  • olej 50 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • kefir 125 g
  • jogurt naturalny 125 g
  • czubrica czerwona 1/2 łyżeczki
  • sól morska 2/3 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat 1/2 łyżeczki
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • schab bez kości 4 plastry
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki z kukurydzą i schabem duszonym

Przygotowanie

  1. Jajo z białkiem wymieszać z kefirem i jogurtem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i przyprawy. Ciasto wymieszać.Dodać odcedzoną kukurydzę i pokrojone w kostkę mięso. Wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek ( u mnie akurat po sam brzeg).

  2. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-25 min. Można podawać np. z sosem pieczarkowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń