Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1642
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2206
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1642
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2206
Składniki
Paprykę oczyścić z nasion ,pokroić w drobną kostkę. Kaszę i mąkę wymieszać ,jajka oddzielnie z mlekiem. Składniki połączyć. Ciasto dokładnie wymieszać (Ciasto podobne do naleśnikowego). Dodać pokrojoną paprykę. Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki. Do foremek na muffinki wkładać najpierw kulki mięsa ,a następnie zalać ciastem kukurydzianym. Piec 35 min w temp 180 stopni C.