Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffiny z szynką

Muffiny z szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 277

Muffiny na wytrawnie z serem i szynką podane z sosem czosnkowym.

Składniki

  • mąka 30 dkg
  • jajko 1 sztuka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jogurt naturalny 3/4 szklanki
  • woda pół szklanki
  • margaryna 12,5 dkg
  • mozzarella 1 kulka lub ser żółty 5 dkg
  • szynka 10 dkg
  • cebula pół
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę i dodać jajko, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, wodę oraz roztopioną wystudzoną margarynę. Wszystko zmiksować.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Plastry szynki kroimy w kostkę zostawiając dwa całe plastry. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Szynkę, cebulę z czosnkiem i ser dodajemy do ciasta i mieszamy.
    Formę do muffinek smarujemy olejem lub wykładamy papilotkami . Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i w środek wciskamy zrolowane kawałki szynki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia około 50 minut.
    Najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń