Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne i proste danie. Nie zajmuje dużo czasu, a zachwyca podniebienie :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 823
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 823
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Mule płuczemy. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, czosnek drobno siekamy. Do dużego naczynia wrzucamy mule, wlewamy śmietanę. Dodajemy pomidorki i czosnek, przyprawiamy. Uwaga! nie przesadzać z solą, gdyż mule są słone! Naczynie przykrywamy i gotujemy. Sos ma się zredukować. Kilka razy mieszamy lub podrzucamy mule, by równomiernie się ugotowały. Gdy muszle się otworzą, ściągamy pokrywkę, i gotujemy jeszcze jakąś minute. Gotowe nakładamy na talerz. Polecam je z pieczywem, które można zamoczyć w pysznym sosie!
Rady: Należy zwrócić uwagę na wygląd muli! otwarte, oznaczają że są martwe i nie należy ich jeść! W celu sprawdzenia wystarczy zamoczyć je w zimnej wodzie, lub postukać muszelkami o siebie - jeśli są "żywe" to pozamykają się. Natomiast jeśli podczas gotowania się nie otworzą, również trzeba je wyrzucić.