Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne i proste danie. Nie zajmuje dużo czasu, a zachwyca podniebienie :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423627
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423627
Składniki
Mule płuczemy. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, czosnek drobno siekamy. Do dużego naczynia wrzucamy mule, wlewamy śmietanę. Dodajemy pomidorki i czosnek, przyprawiamy. Uwaga! nie przesadzać z solą, gdyż mule są słone! Naczynie przykrywamy i gotujemy. Sos ma się zredukować. Kilka razy mieszamy lub podrzucamy mule, by równomiernie się ugotowały. Gdy muszle się otworzą, ściągamy pokrywkę, i gotujemy jeszcze jakąś minute. Gotowe nakładamy na talerz. Polecam je z pieczywem, które można zamoczyć w pysznym sosie!
Rady: Należy zwrócić uwagę na wygląd muli! otwarte, oznaczają że są martwe i nie należy ich jeść! W celu sprawdzenia wystarczy zamoczyć je w zimnej wodzie, lub postukać muszelkami o siebie - jeśli są "żywe" to pozamykają się. Natomiast jeśli podczas gotowania się nie otworzą, również trzeba je wyrzucić.