Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3873
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3873
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 716
Składniki
Wyłóż 8 małych kokilek folią przezroczystą tak, aby wystawała poza brzegi naczynia. Następnie włóż całe plastry łososia (również powinny zwisa- poza brzegi kokilek). Awokado zmiksuj z sokiem z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i chrzanem. Wymieszaj z oliwą i pokrojonym łososiem. Żelatynę zalej sokiem z limonki. Odstaw na 10 min. Następnie podgrzewaj mieszając, aż żelatyną się rozpuści. Przestudź. Wymieszaj z masą awokado i połącz ze śmietaną 22%. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką 36%. Masą napełnij kokili. Obwiń wystającymi kawałkami łososia. Przykryj folią. Ochładzaj 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmij z foremek, usuń folię. Ułóż na liściach sałaty, udekoruj koperkiem. Podawaj z grzankami.