Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki nadziewane mięsem mielonym .
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99113
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 462
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99113
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 462
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo . Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju . Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić . Sporządzić sos beszamelowy: W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .
Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .