Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki nadziewane mięsem mielonym .
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 27
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3897
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 410
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 27
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3897
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 410
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo . Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju . Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić . Sporządzić sos beszamelowy: W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .
Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .