Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 99
Dodano: 20.05.2015
Odsłon: 8781
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo .
Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju .
Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić .
Sporządzić sos beszamelowy:
W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .
Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)