Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki nadziewane mięsem mielonym .
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo . Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju . Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić . Sporządzić sos beszamelowy: W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .
Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .