Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszelki nadziewane mięsem mielonym .
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8864
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6286
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9162
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8864
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6286
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9162
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo . Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju . Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić . Sporządzić sos beszamelowy: W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .
Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .