Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 186
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2920
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1014
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 186
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2920
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1014
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Zielone pesto: bazylię, czosnek orzechy nerkowca, 2 łyżki oleju, zmiksować razem. ( można użyć gotowego pesto)
Ser ricotta mieszamy z pesto. Suszone pomidory siekamy i również dodajemy do serka. Do smaku sól i pieprz.
Ugotowane muszelki nadziewamy 1/3 tuńczyka i 2/3 farszu z sera i pesto.
Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy nadziane muszelki. Poypujemy je grubo parmezanem i skrapiamy delikatnie oliwą. Całość należy piec w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut. Smacznego