Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Zielone pesto: bazylię, czosnek orzechy nerkowca, 2 łyżki oleju, zmiksować razem. ( można użyć gotowego pesto)
Ser ricotta mieszamy z pesto. Suszone pomidory siekamy i również dodajemy do serka. Do smaku sól i pieprz.
Ugotowane muszelki nadziewamy 1/3 tuńczyka i 2/3 farszu z sera i pesto.
Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy nadziane muszelki. Poypujemy je grubo parmezanem i skrapiamy delikatnie oliwą. Całość należy piec w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut. Smacznego