Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 491
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 491
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1466
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Zielone pesto: bazylię, czosnek orzechy nerkowca, 2 łyżki oleju, zmiksować razem. ( można użyć gotowego pesto)
Ser ricotta mieszamy z pesto. Suszone pomidory siekamy i również dodajemy do serka. Do smaku sól i pieprz.
Ugotowane muszelki nadziewamy 1/3 tuńczyka i 2/3 farszu z sera i pesto.
Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy nadziane muszelki. Poypujemy je grubo parmezanem i skrapiamy delikatnie oliwą. Całość należy piec w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut. Smacznego