Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1272
Dodano: 19.07.2010
Odsłon: 15407
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Zielone pesto: bazylię, czosnek orzechy nerkowca, 2 łyżki oleju, zmiksować razem. ( można użyć gotowego pesto)
Ser ricotta mieszamy z pesto. Suszone pomidory siekamy i również dodajemy do serka. Do smaku sól i pieprz.
Ugotowane muszelki nadziewamy 1/3 tuńczyka i 2/3 farszu z sera i pesto.
Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy nadziane muszelki. Poypujemy je grubo parmezanem i skrapiamy delikatnie oliwą. Całość należy piec w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

wiola1100 19 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
ale to nadzienie musi miec fajny smaczek,fajny pomysł1 Kto głosował? | Odpowiedz