Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na nachosy z pikantną salsą, które mogą być dobrym dodatkiem na przyjęcie.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 92
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6862
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 262
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 202
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 477
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 92
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6862
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 262
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 202
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 477
Składniki
Nachos Mąki mieszamy z przyprawami. Dodajemy do nich olej i wrzątek, intensywnie mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie cienko rozwałkowujemy ciasto i kroimy je na niewielkie trójkąty. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 min.
Salsa Cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek smażymy na szklisto na odrobinie oliwy. Dodajemy na patelnię cukier, rozpuszczamy go i dolewamy do niego przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy na dużym ogniu, intensywnie mieszając, aż sos zgęstnieje.