Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
a dlaczego nie kwiatki ?!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3106
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3106
Składniki
kwiatki zbieramy wczesnie rano kiedy sa otwarte,myjemy dokladnie zimna woda,aby pozbyc sie malych czarnych lokatorow
drobno poszatkowana cebule i szczypior smazymy do miekkosci na oliwie z oliwek,dodajemy orzeszki,drobno pokrojone pomidory,koper,pietruszke i ryz
doprawiamy sola,pieprzem i odrobina cukru...podlewamy odrobina wody i gotujemy na malym ogniu przez 5 min.
gotowym farszem delikatnie nadziewamy nasze kwiatki, ukladamy w brytfannie natluszczonej oliwa...tak jak golabki jeden obok drugiego,zalewamy sosem i wstawiamy do piekarnika (220) na 45 min.
sos;przygotowac zasmazke z masla i maki,podlac bulionem,sokiem z cytryny,doprawic sola i pieprzem
podajemy z dodatkiem fety